Different values for the same signals

For problems with the OpenSignals software
DavidGMarquez
Posts: 7
Joined: Fri Jul 18, 2014 10:27 am

Different values for the same signals

Postby DavidGMarquez » Mon Dec 11, 2017 2:30 pm

Hello, David here.

I just realized that when I record just the luminosity sensor (Board Bitalino Revolution) I obtain different absolute values for the sensor than when I record all the six channels.

For example (just Lux A6), values are around 170
0 0 0 0 0 173
1 0 0 0 0 171
2 0 0 0 0 172
3 0 0 0 0 169
4 0 0 0 0 173
5 0 0 0 0 171
6 0 0 0 0 172
7 0 0 0 0 171
8 0 0 0 0 171
9 0 0 0 0 171
10 0 0 0 0 172
11 0 0 0 0 171
12 0 0 0 0 172
13 0 0 0 0 169
14 0 0 0 0 172
15 0 0 0 0 171
0 0 0 0 0 172

All the channels A1-A6, values are around 10
0 0 0 0 0 510 591 0 528 38 10
1 0 0 0 0 511 432 0 521 38 10
2 0 0 0 0 513 588 0 540 38 10
3 0 0 0 0 512 432 0 520 38 10
4 0 0 0 0 512 588 0 515 38 10
5 0 0 0 0 518 428 0 521 38 10
6 0 0 0 0 511 588 0 524 38 10
7 0 0 0 0 515 426 0 515 38 10
8 0 0 0 0 512 591 0 513 38 10
9 0 0 0 0 516 433 0 521 38 10
10 0 0 0 0 512 590 0 512 38 10
11 0 0 0 0 514 428 0 515 38 10
12 0 0 0 0 512 587 0 517 38 10
13 0 0 0 0 510 431 0 522 38 10
14 0 0 0 0 510 588 0 514 38 10
15 0 0 0 0 511 429 0 521 38 10
0 0 0 0 0 515 591 0 522 38 10
1 0 0 0 0 508 430 0 512 38 10

I think that maybe this is related with the bits of the channels and the ADC, but I don't know exactly the cause.

Can anybody cast some light on the issue?

Best Regards

BITalino
Site Admin
Posts: 567
Joined: Tue Aug 27, 2013 3:47 pm

Re: Different values for the same signals

Postby BITalino » Mon Dec 11, 2017 2:52 pm

Hi David,

This is indeed related with the resolution with which the channels are streamed by the device. When up to 4 channels are acquired (regardless of the channel), all channels are streamed with 10-bit resolution.

If more than 4 channels are streamed A5 and/or A6 may be streamed with 6-bit. In the case where all channels are streamed, both are streamed with 6-bit resolution.

Best regards,
The BITalino Team


Return to “Troubleshooting”




cron